Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Білорусія

dt.ua

П'ятниця, 15 січня 2016, 13:30

Білоруські товари не обкладатимуться спецмитом

Білорусія

Україна призупинила до травня рішення про введення спецмита на білоруські товари.

Проце повідомляє РБК-Україна.

Відтак, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі 13 січня цього року прийняла рішення призупинити до 1 травня рішення про введення Україною спеціального мита в розмірі 39,2% митної вартості товару по імпорту в країну ряду товарів білоруського походження.

Як йдеться у повідомленні комісії, вона розглянула подані Міністерством економічного розвитку і торгівлі України матеріали про результати проведення консультацій з Білорусією, метою яких було врегулювання ситуації, щодо зовнішньоекономічної діяльності кондитерської та пивоварної галузей, які були ініціаторами проведення розслідування.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року Україна ввела спеціальне мито у розмірі 39,2% на імпорт ряду товарів з Білорусі.

Зокрема, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про застосування заходів у відповідь на недружні дії з боку Білорусії щодо підприємств кондитерської і пивоварної галузей, згідно з яким введено спеціальне мито у розмірі 39,9% від митної вартості товару стосовно імпорту в Україну ряду товарів походженням з Білорусії.

Нагадаємо, наприкінці грудня минулого року Білорусія та Україна домовилися про продовження дії зони вільної торгівлі між країнами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.