Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

http://www.kyiv-obl.gov.ua

П'ятниця, 13 липня 2012, 13:24

Будівлю для першого дитячого будинку сімейного типу на Яворівщині пожертвував місцевий меценат

Меценат у Яворівському районі Львівщини пожертвував двоповерховий будинок для сім’ї, що взяла опікунство над п’ятьма дітьми-сиротами. Урочисте відкриття нового дитячого будинку сімейного типу (ДБСТ) у селі Молошковичі відбулося вчора, 12 липня.

 

За словами батька сімейства Ігоря Калиняка, ідея створити дитячий будинок сімейного типу з’явилася після того, як його дружина, займаючись волонтерською діяльністю, познайомилася в інтернаті з двома дітьми з однієї сім’ї.

«Після того, як ми прикипіли до цих дітей серцем, вирішили забрати до себе ще й їхніх братів і сестер», - розповів Ігор Калиняк. – А потім через відповідні служби нас знайшла сім’я Шингофер, які хотіли пожертвувати свій будинок для дітей-сиріт. У будинку є шість кімнат – спальня, вітальня і кухня на першому поверсі і чотири спальні на другому, тому місця для дітей вистачає».

В сім’ї опікунів є діти від  2-х до 9-ти років. Як зазначив Ігор Калиняк, родина планує оформити опікунство ще над однією дівчинкою з цієї сім’ї, однак зроблять це після того, як дитина повернеться з відпочинку. До переселення в Молошковичі батьки-опікуни, які мають ще й трьох рідних дітей, проживали у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.