Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопостачання

poltava.pl.ua

Понеділок, 18 січня 2016, 13:15

При оплаті за газ мешканці Львівщини сплачуватимуть комісію

газопостачання

Держбанк та Укрпошта встановили комісію для мешканців Львівщинипри оплаті за спожитий газ з січня цього року.

Про це повідомляє відділ корпоративних зв’язків ТОВ «Львівгаз збут».

Із 1 січня 2015 року ПАТ «Державний Ощадний банк» та УДППЗ «Укрпошта» запровадили додаткову комісію для мешканців області, яка стягується при оплаті за спожитий газ.

Як зазначили у ТОВ «Львівгаз збут», це комісійний збір запроваджений установами за надання своїх послуги, відтак, постачальник газу на їх розмір не впливає. 

На сьогодні розмір комісії, яку підприємство повинно сплачувати банку становить 0,3% від суми платежу споживача. Саме така частка комісійного збору була визначена постановою уряду № 792 «Про забезпечення проведення розрахунків за спожитий природній газ».

Однак, «Ощадбанк» та «Укрпошта» встановили власний комісійний збір. Тобто, комісія стягується банками не за те, що люди розраховуються за спожитий природний газ, а за послуги, які надають ці установи споживачам газу під час здійснення оплати.

«Вартість постачання природного газу соціальним категоріям споживачів обмежує уряд. Мова йде про населення та релігійні організації. За ці послуги сьогодні компанія в середньому отримує 8 копійок за 1 м. куб. Власне, половина з цієї суми скеровується на оплату комісії банків та платіжних сервісів за обслуговування платежів. Решту коштів, які отримує постачальник йдуть на організацію роботи з обслуговування споживачів та облік газу», –  наголосила директор ТОВ «Львівгаз збут» Марія Прохоцька.

Згідно з постановою уряду, оплата послуг за обслуговування банком поточних рахунків, які відкриті газопостачальними підприємствами, здійснюється газопостачальними підприємствами виключно з їх поточних рахунків, які не є поточними рахунками із спеціальним режимом використання, у розмірі, що не перевищує 0,3 відсотка загальної суми коштів, що надійшли від споживачів на поточні рахунки із спеціальним режимом використання, відкриті газопостачальними підприємствами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.