Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пільгові перевезення

Понеділок, 18 січня 2016, 16:43

У Львові не скасують пільговий проїзд

пільгові перевезення

У Львівській міськраді наголошують, що змін у законодавстві щодо перевезення пільговиків наразі немає.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначив начальник управління транспорту та зв’язку міськради Віктор Щир, на сьогодні немає змін у законодавстві щодо перевезення пасажирів пільгових категорій.

«12 січня до нас надійшов лист від управління соціального захисту, у якому зазначено, що змін у законодавстві щодо перевезення пільгових категорій громадян немає», – зазначив Віктор Щир.

Зазначимо, у державному бюджеті на 2016 рік не було виділено коштів на перевезення пільговиків.

На даний час право на пільговий проїзд у міському транспорті мають такі категорії громадян: учасник бойових дій; інвалід війни; особа (ЧАЕС) – 1 категорія; особа (ЧАЕС) – 2 категорія; дитина (ЧАЕС) інвалід; ветеран військової служби; ветеран органів внутрішніх справ; ветеран Національної поліції; ветеран податкової міліції; ветеран державної пожежної охорони; ветеран Державної кримінально-виконавчої служби України; ветеран служби цивільного захисту; ветеран Державної  служби  спеціального  зв'язку  та захисту інформації України; інвалід військової служби; батьки військовослужбовця, який загинув чи помер або пропав безвісти під час проходження військової служби; вдова (вдівець) військовослужбовця, її (його) діти; дружина (чоловік) військовослужбовця, який пропав безвісти, її (його) діти; реабілітовані; інваліди 1 групи; інваліди 2 групи; дитина-інвалід; особи, які супроводжують інвалідів I групи або дітей-інвалідів (не більше однієї особи, яка супроводжує інваліда I групи або дитину-інваліда); дитина з багатодітної сім'ї.

Також постановою уряду введено безплатний проїзд для пенсіонерів за віком на міському пасажирському транспорті загального користування та приміських маршрутах.

Відтак, наразі будь-яких обмежень щодо використання громадянами права  на пільгове перевезення (обмеження кількості місць для перевезення пільгових категорій пасажирів, обмежень часу дії посвідчень, що дають право на пільгу тощо) не передбачено.

Нагадаємо, у бюджеті Львова на 2016 рік виділено 43 млн грн на компенсацію за пільговий проїзд.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.