Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

кордон

dt.ua

Вівторок, 19 січня 2016, 09:40

Австрія зупинила дію безвізового режиму

кордон

Австрія тимчасово відмовилася від безвізового режиму та запроваджує контроль на кордонах через кризу з біженцями.

Про це повідомляє Еuronews.

Відтак, Австрія запроваджує посилений контроль на своїх кордонах, аби зупинити потік мігрантів та тимчасово призупиняє дію Шенгенської угоди.

Окрім Австрії тимчасово перекрити кордони обіцяє також Словенія. Держави Шенгену скаржаться, що змушені відновлювати контроль на своїх кордонах у контексті міграційної кризи, оскільки зовнішні кордони ЄС охороняються не достатньо надійно.

У ЄС не задоволені такою політикою країн.

"Якщо Шенген розвалиться, то це стане початком кінця європейського проекту",  зазначив комісар ЄС з питань міграції Дімітріс Аврамопулос”.

Міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц вважає, що потрібні заходи, які можуть зупинити потік мігрантів на зовнішніх кордонах ЄС.

Водночас прем‘єр-міністр Словенії Міро Церар закликав ухвалити рішення на рівні ЄС, щоб допомогти балканським країнам гарантувати безпеку на своїх кордонах.

Церар вважає, що передовсім необхідно посилити контроль на кордоні Республіки Македонія з Грецією. На переконання словенського прем‘єра, європейські країни повинні надати Скоп‘є максимальний обсяг допомоги сили поліції і прикордонників та спорядження.

Зазначимо, біженці та мігранти наразі прибувають через Балкани. З Туреччини вони потрапляють до Греції, а далі — через Республіку Македонія, Сербію і Словенію — до Австрії та Німеччини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.