Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

захворювання

torange.biz

Середа, 20 січня 2016, 11:10

В Україні від грипу загинуло понад 50 людей

захворювання

Міністерство охорони здоров`я України підтвердило 51 смерть у результаті захворювання на грип: одна людина – на Львівщині.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Відтак, міністр охорони здоров`я України Олександр Квіташвілі 19 січня під час брифінгу, зазначив, що станом на 17 січня 2016 року в Україні підтверджено 51 летальний випадок внаслідок захворювання на грип.

Зокрема, у Вінницькій області зафіксовано 7 таких випадків, в Одеській – 20, Донецькій – 4, Рівненській – 3, в Кіровоградській, Житомирській, Харківській, Черкаській, Чернівецькій, Львівській – по одному, у Києві – 5.

«Україна по захворюваності на ГРВІ та грип сьогодні знаходиться на рівні усіх європейський країн, тому приводів для паніки немає. Позитивом є те, що за останній тиждень зріс показник звернення хворих до лікарів та госпіталізації. Це означає, що люди почали відповідальніше ставитися до епідситуації, і менше займаються самолікуванням. Нагадуємо, що не варто привентивно скуповувати ліки, аби не створювати паніку», – зазначив Олександр Квіташвілі.

За даними Українського центру із контролю й моніторингу захворювань МОЗ України, 17 областей наблизились до епідемічного порогу щодо випадків захворювання на ГРВІ та грип.

Наразі карантин введений у 16 регіонах: Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Київська, Кіровоградська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернівецька, Чернігівська області та Київ.

Нагадаємо, станом на 12 січня 2016 року захворюваність на грип та ГРВІ у Львівській області знаходиться на неепідемічному рівні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.