Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Середа, 20 січня 2016, 14:04

Лист підтримки Чаплінському розділив львівську спілку архітекторів

Член правління Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України Юрій Горалевич заявив про приватний характер листа оприлюдненого від імені організації.

У коментарі Варіантам архітектор Юрій Горалевич пояснив :

Про оприлюднення документа мова не йшла. Була пропозиція лише пана Юрія Столярова, просто висловлена його думка. Однак жодного документа ніхто не обговорював, не голосував за нього. При мені як члену Правління ЛОО НСА такого питання не розглядалось. Це було тоді, коли в ЗМІ йшлося про замінування авта Юліана Чаплінського.

Можливо цей документ оприлюднено за ідеєю Столярова, а згодом звернення приватно написали й оприлюднили від імені спілки. До того ж не є таємницею те, що Столяров з Чаплінським тісно співпрацюють. Через "Містопроект", роботи якого замовляє Львівська міська рада.

Як на мене, то таке звернення є приватною думкою осіб, які під ним підписались. Такі документи мало б приймати правління спілки. 

Юрій Столяров у коментарі Варіантам пояснив, що на одному з засідань правління спілки документ таки обговорювали:

"То було останнє питання порядку денного. Ініціатором обговорення був я. Я працюю з міською радою і бачу яка там ситуація, тому вирішив що спілка не може бути осторонь цієї проблеми.

Суть було обговорено, і те, що необхідно підтримати політику головного архітектора. Про конкретні формулювання, текст, кожне його слово через свята не узгоджували. Більшість присутніх на тому засіданні погодились на таку ідею. Я не пам’ятаю чи саме на тому засданні правління був Юрій Горалевич, але інші члени правління були."

Нагадаємо, що 14 січня на сайті Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України оприлюднено звернення організації до громади Львова. В текст документа члени спілки заявляють про тиск на головного архітектора Львова Юліана Чаплінського та висловлюють йому свою підтримку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.