Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

учасники АТО

Середа, 20 січня 2016, 16:22

Українським військовим збільшать зарплату

учасники АТО

Для того, щоб підвищити зарплату, уряд передав Міноборони право самостійно встановлювати розміри грошового забезпечення військослужбовців.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Як зазначив сьогодні, 20 січня, на засіданні уряду прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, Кабінет міністрів України приймає рішення про підвищення рівня грошового забезпечення для українських військовослужбовців.

«У поточному році загальний обсяг фінансування сектору національної безпеки і оборони збільшився на 16 мільярдів гривень. Левова частка цих коштів спрямується на грошове утримання для українських військовослужбовців», – наголосив Яценюк.

За його словами, понад 5% валового внутрішнього продукту України піде на фінансування Збройних Сил.

Відтак, за пропозицією сіністра оборони України Степана Полторака, уряд дав можливість Міноборони, МВС, СБУ встановлювати розміри грошового забезпечення військослужбовців.

Також Яценюк зазначив, що 25 січня уряд  планує розглянути питання щодо державного оборонного замовлення.

«Це саме те фінансування, яке потрібне для закупівлі нової техніки, ремонту техніки і модернізації українського війська. Уряд схвалить державне оборонне замовлення для придбання нових видів озброєнь, нової військової техніки і для модернізації українських Збройних Сил», – заявив Арсеній Яценюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.