Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

tsn.ua

Четвер, 21 січня 2016, 09:49

Австрія планує повністю закрити кордони

біженці

Австрія запроваджує обмеження на кордоні зі Словенією, щоб зменшити наплив мігрантів.

Про це повідомляє Euronews.

За планом Австрії, на кордоні з Словенією має залишитися лише один пункт пропуску. Також для безпеки, окрім поліції у прикордонну зону підтягнули військових.

Водночас, Австрія не виключає і повного закриття своїх кордонів і говорить про намір встановити граничну кількість шукачів притулку, яких прийматиме країна.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і далі наполягає, що односторонні кроки держав – це не вихід, а вирішення проблеми мігрантів треба шукати на загальноєвропейському рівні.

Німецький віце-канцлер Зігмар Габріель наголосив, що у разі, якщо інші країни вчинять як Австрія, на ЄС чекають великі проблеми.

"Закриття внутрішніх кордонів ЄС було б економічною катастрофою. Спеціалісти можуть легко підрахувати, скільки через це з‘явиться нових безробітних. Однак ми розуміємо, що те, що робить Австрія, це крик про допомогу, звернений до Європи", – наголосив Зігмар Габріель.

Закриття австрійських кордонів може спричинити подібну ланцюгову реакцію інших країн. Тоді переважна більшість мігрантів будуть змушені залишатися у Греції, куди вони дістаються з Північної Африки на надувних човнах.

Зазначимо, за минулий рік у такий спосіб берегів Європи дісталися понад 1 млн шукачів притулку.

Нагадаємо, нещодавно Австрія тимчасово відмовилася від безвізового режиму та запроваджує контроль на кордонах через кризу з біженцями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.