Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дитяче харчування

severcity.info

Четвер, 21 січня 2016, 12:49

Відтепер гроші на харчування дітей виділятимуть із місцевих бюджетів

дитяче харчування

Уряд надав право органам місцевого самоврядування забезпечувати харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Згідно з рішенням, у загальноосвітніх навчальних закладах денної форми навчання за рахунок місцевих бюджетних коштів здійснюється харчування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних і інклюзивних класах, а також учнів 1-4 класів зі сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Більше того, від сплати за харчування дітей звільняються батьки, сукупний дохід на кожного члена сім’ї не перевищує рівня прожиткового мінімуму, а також ті, що отримують соціальну допомогу.

Щодо професійно-технічних закладів, то тут коштом місцевих органів самоврядування харчуватимуться лише діти-сироти, учні, що позбавлені батьківської опіки, діти-інваліди I-III груп та діти, сім’ї яких отримують соцвиплати. 

Нагадаємо, у Львові учні 1-4 класів харчуватимуться у шкільних їдальнях міста безкоштовно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.