Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

водоспад Лазний

wikimapia.org

П'ятниця, 22 січня 2016, 15:17

На Львівщині створили три нові заповідники

водоспад Лазний

У 2015 році було створено три заповідники у Дрогобицькому районі та смт. Дубляни.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як зазначив керівник департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник 22 січня, під час звіту про виконану у 2015 році роботу, на Львівщині було створено три об’єкти природно-заповідного фонду загальною площею 14,3 га.

Зокрема, йдеться про парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення "Дублянський", що розташований у смт. Дубляни, ботанічну пам’ятку природи "Віковий дуб" та гідрологічну пам’ятку природи "Водоспад Лазний", які знаходиться у Дрогобицькому районі.

За словами Руслана Гречаника, на території Львівської області функціонує 353 об’єкти природно-заповідного фонду загальною площею 157,5 тис га, що складає 7,2 % від площі території області.

"Найактуальнішими завдання розвитку на 2016 рік у цьому напрямку є збільшення територій та об’єктів природно-заповідного фонду Львівщини. Зокрема, створення національного природного парку "Бойківщина" у Турківському районі та орнітологічного заказника місцевого значення "Журавлиний" у Буському районі. Окрім цього, продовжуватимемо роботу над завершенням розробки проектів організації території регіональних ландшафтних парків "Надсянський" та "Равське Розточчя", – наголосив Руслан Гречаник.

Нагадаємо, створити заповідники "Віковий дуб" та "Водоспад Лазний" було вирішено 3 листопада на сесії Львівської облради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.