Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори у Португалії

euronews.com

Понеділок, 25 січня 2016, 12:38

У Португалії обрали нового президента

вибори у Португалії

На президентських виборах у Португалії переміг Марселу Ребелу де Соуза.

 

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, на президентських виборах у Португалії перемогу здобув правоцентрист Марселу Ребелу де Соуза, який у першому ж турі отримав 52% голосів і набагато випередив інших суперників.

Зазначимо, уперше в історії країни кандидата у президенти підтримали усі адміністративні округи, навіть ті, що традиційно голосували за лівих.

"Сьогодні я хочу, перш за все, висловити вдячність народу Португалії. У народу в руках влада, і цей народ надав мені честь і обрав мене президентом Португалії. У цих президентських виборах немає тих, хто програв",  – наголосив Марселу Ребелу де Соуза.

Найближчий суперник новообраного президента – колишній ректор університету Лісабона соціаліст Антоніу Сампайю де Новоа отримав трохи більше 22%. А наймолодшою кандидаткою на цих перегонах була 39-річна соціолог і депутат Європарламенту Маріза Матіаш. Вона отримала 10%, завдяки підтримці "Лівого блоку", який успішно виступив на парламентських виборах у жовтні.

Аналітики відзначають, що новому президенту дістається важка спадщина – жовтневі вибори привели до влади ліві сили, але політикам бракує єдності. У цій ситуації на президента може чекати складне рішення про позачергові парламентські вибори. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.