Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Компартія України

Понеділок, 25 січня 2016, 16:41

Комуністів заборонили остаточно

Компартія України

Вищий адміністративний суд пудтвердив законність заборони Комуністичної партії України.

Про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції України.

Відтак, КПУ було відмовлено у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою партії, яка в судовому порядку намагалася оскаржити висновок Комісії з питань дотримання Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Зокрема, було встновлено невідповідність діяльності, найменування та символіки Комуністичної партії України вимогам українського законодавства.

Вищий адміністративний суд встановив, що "касаційна скарга є необгрунтованою, а викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, оскільки заявник не наводить підстав, які б дозволили вважати, що суд неправильно застосував норми матеріального або процесуального права".

Зазначимо, ухвала Вищого адміністративного суду України оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, у липні Міністерство юстиції заборонило комуністичним партіям брати участь у місцевих та загальнодержавних виборах. У серпні їх повідомили про те, що КПУ зможуть брати участь у виборах, якщо змінять назву і символіку.

А у жовтні суд заборонив діяльність комуністичних партій, за позовом Міністерства юстиції України.

Ще 9 квітня Верховна рада заборонила використання комуністичної символіки. Депутати підтримали закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.