Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Карпати

Понеділок, 25 січня 2016, 17:35

Чиновник сільради Львівщини дозволила приватизувати землі у Карпатах

Карпати

Землевпорядник однієї із сільських рад Львівщини підробила документи, щоб приватизувати землі поблизу Карпат.

Проце повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Відтак, правоохоронці Львівщини встановили, що у 2007-2008 роках землевпорядник однієї з сільрад області на підставі рішення сесії розглядала технічну документацію з відведення у приватну власність громадян 13-ти земельних ділянок загальною площею понад один гектар.

Як зазначили у поліції, без встановлення фактичного місця розташування ділянки, її цільового призначення, посадовець підписала акт встановлення і узгодження зовнішніх меж земельних ділянок, а також власноручно підписала необхідні довідки, які подала на на підпис голові селищної ради.

Зазначимо, згідно з документами, землі знаходилися в межах села, хоча усі вони насправді були розташовані за його межами і належала до земель державної власності, тому могла надаватись у власність лише відповідним органом виконавчої влади, а не органом місцевого самоврядування.

Отож, на підставі фіктивних документів, землі держави опинились незаконно приватизували, а державі завдали понад мільйон гривень збитків.

Наразі, у рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 367 (Службова недбалість) ККУ, на земельні ділянки накладено арешт, а посадовцю загрожує покаранням у вигляді позбавлення волі на строк від 2-х до 5-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.