Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

ia-prometei.org.ua

Субота, 14 липня 2012, 11:37

Україна через загрозу пташиного грипу заборонила китайську курятину

В Україні вводиться заборона на ввезення птиці, продукції і сировини з неї  із Китаю у зв'язку із загрозою поширення пташиного грипу.  Про це повідомляє Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України.

Заборона стосується птиці із китайських провінцій Ганьсу, Ляонін, Юньнань, Тибетського автономного району, Нінся-Хуейського і Сіньцзян-Уйгурського автономних районів та острова Тайвань.

Пташиний грип може стати серйозною загрозою для України через ввезення китайської курятини, - наголошується у прес-релізі.

На території Китаю вже зареєстровані перші випадки захворювання птиці на високопатогенний грип.

Влітку 2005 року спалахи пташиного грипу були зареєстровані за 10 км від українського кордону у дельті Дунаю. На прикордонному відтинку України з Румунією було запроваджено карантинні заходи.

В Україні епідемія пташиного грипу востаннє була зафіксована у 1963—1964 рр. в Харківській і Дніпропетровській областях.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.