Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

zib.com.ua

Середа, 27 січня 2016, 16:02

Закон про реструктуризацію валютних кредитів скасовується

Верховна Рада

Верховна Рада не змогла подолати вето Порошенка, накладене на закон про реструктуризацію кредитів в іноземній валюті.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Відтак, сьогодні, 27 січня, на сесії Верховної Ради депутати не могли подолати вето, накладене президентом Петром Порошенком на законопроект № 1558-1 "Про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті".

За подолання вето проголосували 54 депутати із 226 необхідних.

Зазначимо, законом передбачена реструктуризація усіх споживчих кредитів, виданих в іноземній валюті, за курсом на дату укладення такого договору.

Кредиторам заборонялося встановлювати для позичальників додаткові зобов'язання по сплаті будь-яких платежів, зборів, комісій тощо на свою користь за проведення реструктуризації зобов'язань за кредитними договорами. Також для проведення реструктуризації зобов'язань за кредитними договорами кредиторам заборонялося вимагати від позичальників надання будь-яких інших документів, крім письмової заяви.

Законом також був встановлений мораторій на стягнення майна і термін його дії протягом двох років.

Нагадаємо, закон був прийнятий 2 липня 2015 року. За нього проголосували 229 народних депутатів. А наприкінці грудня минулого року Порошенко наклав вето на законопроект.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.