Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Арсеній Яценюк

Середа, 27 січня 2016, 16:55

За махінації із держзакупівлями Яценюк звільнив міністра екології

Арсеній Яценюк

За спробу розкрадання 550 млн грн, виділених на закупівлі, уряд звільнив в. о. міністра екології та природніх ресурсів Сергія Курикіна.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Окрім Курикіна, було звільнено директора департаменту кліматичної політики Міністерства Владислава Вежнина та директора ДП «Укрекоінвест» Олексія Коваля.

За словами Арсенія Яценюка, донецька компанія «Агротехбуд», яка виграла тендер на придбання нових освітлювальних приладів, має всі ознаки фіктивності. Перед тендерним конкурсом вона змінила директора, засновника та бухгалтера, а протягом усього 2015 року спромоглася купити лише один вентилятор, вартістю 13 тисяч гривень.

«Реальні компанії програють тендер. І з'являється  донецька фірма з одним вентилятором, яка очікує з державного бюджету 550 мільйонів гривень, і при цьому Міністерство екології та природних ресурсів ще вносить на уряд рішення, щоби кошти заплатили за попередньою оплатою. Якби ми оперативно не зреагували, то цих 550 мільйонів відповідно до виграного тендера пішли би на фіктивну фірму», – зазначив Арсеній Яценюк.

Зазначимо, фінансувати проект мали за рахунок коштів, наданих Японією згідно з Кіотським протоколом.

Відтак, Яценюк звільнив усіх посадовців, а також передав усі матеріали до Національного антикорупційного бюро для відкриття кримінального провадження. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.