Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Личаківське кладовище

Середа, 27 січня 2016, 17:21

На Личакові перепоховають 511 останків в’язнів пересильної тюрми

Личаківське кладовище

На Личаківському кладовищі перепоховають 511 останків в’язнів пересильної тюрми №25, що у 1944-1955 функціонувала у Львові.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Усі останки ексгумували впродовж 2014–2015 років з території будівництва музейного комплексу «Територія Терору» та земельної ділянки в садовому кооперативі «Світоч», а роботи проводили фахівці комунального підприємства Львівської облради «Доля» за гроші, виділені з міського бюджету.

Згодом вилучені останки передали Личаківському кладовищу для перепоховання у крипти на полі почесних поховань № 76.

«Наш обов’язкок – поховати по-християнськи всі ті жертви, які ще не знайшли свого належного спочинку», – розповів в. о. начальника управління культури Львівської міської ради Михайло Мороз.

Нагадаємо, у вересні 2013 року власник ділянки в садовому кооперативі «Світоч» виявив людські кісткові рештки і повідомив про це керівництво Меморіального музею «Територія Терору». Фахівці комунального підприємства «Доля», яке займається пошуком поховань учасників національно-визвольних змагань та жертв воєн, депортацій і політичних репресій, провели обстеження і підтвердили, що на території є масові захоронення. У результаті дослідники віднайшли декілька десятків поховальних ям.  

Також влітку 2015 року пошуковці виявили понад 20 людських останків на території будівництва музейного комплексу «Територія Терору». Характер захоронень свідчить про те, що це здійснили представники радянських силових структур.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.