Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ситуативний центр

Четвер, 28 січня 2016, 15:40

Садовий дасть 15 мільйонів на розвиток Ситуативного центру у Львові

ситуативний центр

Цього року Ситуативний центр, що діє на базі ЛКП «Муніципальної дружини», отримає із міського бюджету 15 млн грн на закупівлю двох сотень HD-камер та серверів.

Про це сьогодні повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на брифінгу щодо основних напрямків роботи ЛКП «Муніципальна дружина».

«В бюджеті на цей рік ми передбачили 15 мільйонів гривень на купівлю двох сотень високоякісних камер, серверів та іншої техніки. Зараз ми живемо в часи, коли Україна перебуває у стадії війни, коли частина її території перебуває в окупації. Тож нашим обов’язком є передбачати різні терористичні акти, які хтось міг би планувати у нашому місті. Безпеки замало не буває», – розповів Андрій Садовий.

За його словами, на створення Ситуативного центру у Львові повпливав досвід європейських міст, а також Ізраїлю. Там безпеці громадян приділяють надзвичайно велику увагу, тож і рівень злочинності кардинально відрізняється від українського.

«Ми співпрацюємо з ізраїльськими фахівцями, які діляться своїми знаннями. Наші хлопці їздили до них на навчання, це велика системна праця. І ми поставили собі за мету створити якісний програмний продукт, який би давав нагоду нам моментально реагувати на якісь підозрілі дії з боку людини, а також різного роду правопорушення», – зазначив Садовий.

Зараз працівники Ситуативного центру мають нагоду контролювати порядок у місті за допомогою 94 камер спостереження. Купівля ще двох сотень високоякісних камер дозволить стежити за подіями на більшій частині території міста.

«За допомогою онлайн-системи спостереження ми можемо слідкувати за порядком на масових заходах, несанкціонованими заїздами в центр міста, оперативно ліквідовувати різні бійки та різного роду правопорушення», – розказав директор ЛКП «Муніципальна дружина» Юрій Діль.

Доступ до інформації з камер спостереження має також поліція і СБУ. Відтак, це допомагає у роботі кожної структури.

Більше того, до Ситуативного центру найближчим часом перенесуть гарячу лінію міста. Тож мешканці зможуть на пряму звертатись до працівників центру з інформацією, а вони, в свою чергу, через камери спостереження перевірятимуть її і оперативно вирішуватимуть виявлену проблему.

«Навіть будь-яку комунальну проблему ми відразу зможемо вирішити, коли вона поступить на гарячу лінію міста. Наприклад, якщо обвалилась десь ринва, чи відкритий люк. Адже за допомогою наших камер ми бачимо не лише центр міста, а й ті райони, де вставлені камери Львівавтодору», – зауважив Юрій Діль.

Зазначимо, при різних порушеннях громадського спокою на підмогу «Муніципальній дружині» приходить поліція. Отримавши сповіщення з камер, екіпажі негайно виїжджають на місце події і ліквідовують проблему.

Нагадаємо, Ситуативний центр у Львові розпочав свою роботу у вересні 2015 року на вулиці Зеленій, 9. А у цьому році ЛКП «Муніципальна дружина» розпочне працювати за шістьма напрямками – з'являться шість нових відділів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.