Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Львів-Краковець

Четвер, 28 січня 2016, 16:56

Укравтодор оголосить новий конкурс на будівництво траси Львів-Краковець

Львів-Краковець

На будівництво першої платної дороги Львів-Краковець оголосять новий конкурс, який відбудеться у першому кварталі цього року.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак, найближчим часом "Укравтодор" планує оголосити новий конкурс на будівництво концесійної дороги Львів-Краковець.

"Ще минулоріч "Укравтодор" з ініціативи облдержадміністрації провів концесійний конкурс. На жаль, вимоги до підприємств, прописані у конкурсній пропозиції, були дещо завищені. Особливо це стосувалось фінансового ресурсу компаній, які теоретично могли б стати учасниками будівництва. Як результат, пропозиції заявлених підприємств були відхилені", – зазначила Ірина Гримак.

За її словами, умови нового конкурсу суттєво відрізнятимуться від того, який відбувся у 2015 році, зокрема дозволять долучитись більшій кількості компаній.

"Ми відкоригували склад конкурсних пропозицій, які дадуть змогу збільшити перелік потенційних концесіонерів цієї дороги. Тому сподіваємось, що проект першої платної дороги таки запрацює на Львівщині", – наголосила Ірина Гримак.

Нагадаємо, нова концесійна дорога пролягатиме у напрямку Львів-Краковець і сТраса оминатиме населені пунктів Наконечне, Наконечне 2, Яворів, Івано-Франкове та Львів (північний об’їзд) і б

Нагадаємо, у травні 2015 року Укравтодор оголосив концесійний конкурс на будівництво дороги Львів-Краковець, яка сполучатиме Міжнародний автомобільний пункт пропуску "Корчова-Краковець" зі Львовом та будуватиметься відповідно до технічної категорії 1а (4 смуги руху).

Конкурсні заявки на будівництво концесійної дороги Львів-Краковець подали дві компанії: український консорціум «Консеційні Транспортні Магістралі» та французької «BOUYGUES».

Вартість проїзду першою платною дорогою може становити 74 грн для легкових авто та 258 грн для вантажівок.

На будівництво траси уряд виділив близько 27 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.