Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ходорів

khodoriv.info

Понеділок, 1 лютого 2016, 11:19

Мешканці двох сіл Львівщини проти об'єднання з Ходоровом

Ходорів

Мешканці Ліщина й Грусятич виступають проти об'єднання з Ходорівською громадою і не хочуть приймати участь у виборах цієї територіальної громади.

Про це йдеться у статті "Децентралізаційний ребус", опублікованій на сайті Варіантів.

6 лютого у Ходорівській територіальній об’єднаній громаді, що на Жидачівщині, розпочинається виборчий процес, а 27 березня тут пройдуть перші вибори.

Проте мешканці сіл Ліщина й Грусятич, що входять до Грусятицької сільської ради, замість Ходорова хочуть приєднатися з нещодавно створеною Новострілищанською селищною територіальною громадою.

За словами мешканців цих сіл, Ходорівська територіальна об’єднана громада є найбільшою в Україні, зокрема, до неї приєднаються 11 сусідніх сільрад, а також стверджують, що процес об'єднання відбувався з порушеннями.

У зв'язку з цим у Грусятичах було проведено опитування мешканців, за результами якого 80% селян висловились за об'єднання із Новими Стрілищами.

Натомість керівник Офісу реформ Львівщини Віталій Корецький заявив, що жодних порушень в процесі об'єднання не було, а депутати сільради ухвалили рішення про входження сіл Ліщина і Грусятичі до складу Ходорівської територіальної об’єднаної громади.

Зазначимо, 31 січня депутати Грусятицької сільської ради повторно розглянули рішення про вихід з об’єднавчого процесу з Ходоровим і всі присутні депутати його підтримали.

Нагадаємо, як затвердила ЦВК, вибори у Ходорівську об’єднану громаду відбудуться 27 березня, а 28 лютого на Львівщині стартують перші вибори старост. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.