Варіанти,  1 лютого 2016

Карта львівських дрон-відео

Львів’яни використовують безпілотники не один рік. Варіанти класифікували та зібрали дрон-відео Львова в онлайн-карту.

В інтернеті можна знайти масу пропозицій по дрон-зйомці, спектр використання безпілотників досить широкий: журналістика, промо-ролики, кіно.

Львів який, який позиціонує себе, як один з центрів ІТ-технологій України не пасе задніх у використанні квадрокоптерів. Вони вже кілька років літають у нашому небі показуючи місто під зовсім іншим кутом зору.

Безперечно найпопулярнішими виявились панорами центральної частини Львова: з висоти пташиного польоту можна розгледіти дахи старовинних будинків, храмів та веж, які ми не бачимо знизу.

Панорами старого Львова увійшли до промо-відео комерційних заходів, телевізійних програм, музичних кліпів чи завантажені просто для естетичної насолоди користувачів інтернету. Деякі з них мають соціально-політичний характер.

На одному з панорамних відео можна побачити захід на посадку літака, чого фахівці не рекомендують робити, адже польоти безпілотних літальних апаратів поблизу аеропортів та злітно-посадкових смуг є забороненими з причин безпеки в аеропросторі.

Не завадить обережність також при зйомці у центрі міста, адже на Youtube є як мінімум два відео, на яких дрони в межах Львова просто падають через необережних пілотів, або з інших причин.

Одна з дронокатастроф сталась на площі Ринок, ввечері, коли там безпечно прогулювались люди. А скільки ще таких катастроф що стались над головами львів’ян не оприлюднено горе-пілотами?

Друга велика група дрон-відео присвячена спорудам. Їх значно менше, деякі з будівель не мають власного дрон-відео, а лише входять до якогось узагальненого відео (собор Бернардинів, Домініканський собор, церква Успіння Богородиці, «Арена Львів»).

Хоча є облюбовані дрон-пілотами споруди: ратуша, Львівський оперний театр, Собор святого Юра, – їх знімали і вдень, і ввечері з різних ракурсів.

Знімаючи такі відео авторам та монтажникам варто уникати короткотривалої зйомка. Зосередження на об’єкті тривалістю 10-15 секунд інколи замало щоб сповна насолодитись картинкою, розгледіти на пам’ятці архітектури щось раніше не бачене глядачем.

Також далеко не всі дрон-пілоти наближали квадрокоптер до будівлі так, щоб бачити її деталі. А даремно! Зйомка окремих частин будівлі – це те, що реально зробити лише дроном та, на жаль, мало хто використав таку його перевагу.

І остання тематична група – зйомка новобудов. Тут слід взяти до уваги відверто комерційний характер такої роботи. Та все ж залишити без уваги таке вузькоцільове використання дронів не можна хоча б з причини новизни такої ідеї.

Бо якщо краєвиди та споруди Львова взялись знімати дронами ще в 2012-2013 рр., то будівництво тільки в 2015 році, і це стало справжнім бумом. Більшість відео будівельних майданчиків чи зданих новобудов, які увійшли до нашої карти, знято дронами саме у 2015 році.

Тут слід взяти до уваги що свою роботи знімали як будівельні фірми, так і відеоблогери які спеціалізуються новобудовами.

Загалом до нашої карти увійшло трохи більше сотні дрон-відео знятих над Львовом. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.