Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Прокуратура Львівської області

Понеділок, 1 лютого 2016, 14:12

КС дозволив нардепам оголошувати недовіру генпрокурору

Прокуратура Львівської області

Конституційний суд схвалив внесення змін до Конституції що стосуються судової реформи.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив сьогодні, 1 лютого, голова Конституційного суду України Юрій Баулін, доопрацьований проект про внесення змін до Конституції України в частині правосуддя було визнано конституційним.

"Конституційний суд прийшов до висновку: визнати таким, що відповідає вимогам статей 157 і 158 Конституції України, доопрацьований законопроект про внесення змін до Конституції України в частині правосуддя", – наголосив Юрій Баулін.

Зазначимо, 30 січня Конституційний суд розпочав розгляд справи за зверненням Верховної Ради про надання висновку щодо відповідності доопрацьованого законопроекту про внесення змін до Конституції України в частині правосуддя вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Верховна Рада направила на висновок Конституційного суду зміни до КУ ще 28 січня. У законопроекті йдеться про те, що за парламентом України залишається право на висловлення недовіри генеральному прокурору України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.