Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

епідемія грипу

torange.biz

Понеділок, 1 лютого 2016, 17:03

На Львівщині зареєстровано 9 смертей від грипу

епідемія грипу

Станом на 1 лютого від грипу А(Н1) загинуло 9 мешканців області, а епідпоріг перевищений у всіх районах області. 

Про це повідомила прес-служба департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

За підсумками моніторингу з 25-31 січня цього року в області спостерігається збільшення кількості хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції, а саме захворіло – 32 557 осіб, з них 16 788 дітей до 17 років та 27 вагітних.

Перевищення епідпорогу у Львівській області становить 49,8%.

Станом на 1 лютого, епідпоріг перевищений у всіх районах області. Найвищий рівень захворюваності відмічається у Бродівському, Жовківському, Пустомитівському, Сокальському та Стрийському  районах.

З початку епідсезону, а саме з 28 вересня минулого року в області захворіло 198 2168 осіб, було зареєстровано 9 лабораторно підтверджених смертей від грипу А(Н1). Вікова категорія усіх загиблих перевищувала 40 років: 5 – Львів, 1 – Червоноград, 1 – Борислав, 1 – Сколівський район, 1 – Городоцький район. 

Вірусологічною лабораторією ДУ «Львівський обласний лабораторний центр» було виявлено вірус грипу А(Н1) від 61 особи, від 1 особи – вірус гриппу В.

Зазначимо, за даними управління охорони здоров’я Львівської міськради, у Львові з 25 до 31 січня епідемічний поріг досягнув позначки 108,8. Лише за 31 січня захворіло 398 осіб, а у стаціонари міста було госпіталізовано 20 осіб.

Нагадаємо, станом на 31 січня в Україні від грипу та ГРВІ загинуло 171 людей, а епідпоріг перевищено у 11 областях країни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.