Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

учасники АТО

Понеділок, 1 лютого 2016, 18:00

У 2016 році Нацгвардія поповниться 4 тисячами контрактників

учасники АТО

Національна гвардія планує збільшити кількість військовослужбовців за контрактом до 20 тисяч у цьому році.

Про це повідомила прес-служба Національної гвардії України.

Яу наголосив сьогодні, 1 лютого, під час брифінгу начальник вербувальної служби відділу управління кадрової роботи Національної гвардії України полковник Михайло Кардінал, наразі штатна чисельність Націгвардії – близько 49 тисяч осіб, з них 16 тисяч – контрактники та офіцери.

За його словами, за останні два роки чисельність військовослужбовців за контрактом збільшилась на 6 тисяч осіб: з них 2 тисячі – у 2014 році, 4 тисячі – у 2015 році. Таку ж кількість контрактників залучити до служби у 2016 році.

Зокрема, у січні контрактниками Національної гвардії стало вже 400 осіб.

Зазначимо, з 2016 року заробітна плата контрактників становитиме не менше 7 тисяч гривень. Вона може бути збільшена за рахунок навантаження, посади, військового звання, вислуги років та служби у специфічному підрозділі Нацгвардії. Військовослужбовці також мають право навчатися у ВНЗ без відриву від служби, а військові, які володіють англійською мовою, можуть брати участь у миротворчих операціях.

Військова служба зараховується у стаж державної служби. Також контрактники застраховані державою на 600 тисяч гривень і забезпечуються санаторно-курортним лікуванням.

Нагадаємо, у 2016 році в декілька разів підвищиться грошове забезпечення українських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.