Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Гудронні озера під сміттєзвалищем

Вівторок, 2 лютого 2016, 15:38

Гудронні озера біля Грибовицького сміттєзвалища засиплять глиною

Гудронні озера під сміттєзвалищем

Комісія з питань екології та природокористування Львівської міськради ухвалила рішення стосовно уникнення подальшого руйнування берегів гудронових озер, що поряд з Грибовицьким сміттєзваилщем. 

Про це йдеться на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради.

Зокрема, члени комісії вирішили негайно засипати ями, які раніше вирили невідомі люди під цистерни. Відтак, ЛКП «Збиранка» завезло близько 810 тонн глини, а також перекрило заїзд на територію озер.

Нагадаємо, 13 січня, під Грибовицьким сміттєзвалищем на одному з озер трапився витік гудронів, унаслідок чого шкідливі речовини потрапили у водойми поблизу сiл Малехів й Грибовичі Жовківського району.

На території Грибовицького сміттєзвалища є три гудронних озера, які є утворені  Львівським нафтомаслозаводом. На сьогодні останній вважається банкрутом.

Хоча, як повідомляв Варіантам ліквідатор Львівського дослідного нафтомаслозаводу арбітражний керуючий Андрій Стадник, керівництво заводу може компенсувати витрати на подолання наслідків витоку гудронної води.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.