Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

шахтарі

lvug.com.ua

Вівторок, 2 лютого 2016, 16:00

Львівським гірникам обіцяють виплатити зарплату до кінця тижня

шахтарі

Уряд виділить 180 млн грн на погашення заборгованості з зарплати шахтарям: кошти перерахують цього тижня.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, Міністерство фінансів у січні виділило 50 млн грн і в лютому має намір виділити ще 180 млн грн на виплату заборгованості із заробітної плати шахтарям.

"За січень ми отримали 50 мільйонів, за лютий нам пропонують 180. Мені цього достатньо, щоб заплатити борги по зарплат", – наголосив Володимир Демчишин.

Відтак, необхідні на погашення заборгованості гірникам кошти будуть перераховані протягом першого тижня лютого.

Зазначимо, уряд затвердив порядок використання 500 млн грн, передбачених у державному бюджеті на 2016 рік, для погашення заборгованості із зарплати перед шахтарями державних вугледобувних підприємств, яка сформувалася до 1 січня 2016 року.

Нагадаємо, 12 і 13 січня понад 300 шахтарів "Львіввугілля" перекрили трасу Львів-Рава-Руська, а 16 січня гіринки ухвалили рішення продовжити страйк, а у випадку, якщо борги по зарплаті їм не повернуть 20 січня, перебратись до Львова і заблокувати безстроково Львівську ОДА і облраду.

21 січня шахтарі "Львіввугілля" влаштували пікет перед будівлею Львівської ОДА. Тоді ж перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський пообіцяв гірникам, що кошти, які виділив уряд на зарплату гірникам ДП "Львіввугілля", 21 січня надійдуть на картки працівників вугільної галузі Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.