Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

депутати Львівської облради

Середа, 3 лютого 2016, 16:00

Львів-ТБ виділять додаткових чотири мільйони

депутати Львівської облради

Депутати Львівської облради запропонували виділити з обласного бюджету ТРК «Львів-ТБ» додаткових чотири мільйони гривень.

Сьогодні на засіданні комісії з питань культури та історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та ЗМІ Львівської облради, як повідомляє кореспондент Варіантів, депутати проголосували, аби з місцевого бюджету виділили додаткових 4 мільйони гривень для телерадіокомпанії «Львів-ТБ».

«Ми розуміємо, яка зараз складна ситуація з фінансуванням Львів-ТБ. Всі переживають: і ми, і працівники телерадіокомпанії, які не впевнені у завтрашньому дні. Але всі члени комісії переконані, що Львів-ТБ повинне й надалі функціонувати. Тож ми звернемось із пропозицією, аби виділити з бюджету додаткових 4 мільйони гривень», – розповів голова комісії з питань культури та ЗМІ Львівської облради Юрій Візняк.

У бюджеті області на роботу телерадіокомпанії було виділено 2,8 мільйона гривень. Втім, як заявила на засіданні заступниця директора департаменту інформаційної політики Львівської облдержадміністрації Марія Вагіла, цієї суми достатньо лише щоб виплатити зарплати працівникам.

«Виділених коштів вистачить тільки на виплату заробітних плат усім 82 працівникам Львів-ТБ. А ще ж потрібні кошти на оплату комунальних послуг, на бензин та розвиток телерадіокомпанії. Більше того, всі розмови про закриття, створили сьогодні для компанії погану рекламу – помітно зменшилось надходження різноманітних вкладень», – зауважила Марія Вагіла.

Як стверджує в. о. директора ТРК «Львів-ТБ» Ярослав Антонійчук, навіть якщо облрада виділить додаткові кошти, то їх все одно не вистачить.

«Ці кошти – це просто для того, аби вижити, аби канал не вмер. Загальна сума, необхідна для нормального функціонування, складає 7,8 мільйона гривень. В цю суму входить лише оплата супутника, яка минулого року коштувала 2,5 мільйона гривень, виплата зарплат – 3,5 мільйона, а також оплата комунальних послуг. Я вже не говорю про промоцію, адже вона вимагає дуже великих коштів», – наголосив Ярослав Антонійчук.

Відтак, аби зменшити витрати «Львів-ТБ», депутати запропонують на розгляд бюджетної комісії Львівської облради також пропозицію стосовно зменшення плати за оренду приміщення телерадіокомпанії до 1 гривні.

Додамо, що прийняті сьогодні рішення комісією з питань культури та ЗМІ облради остаточно розглядатимуть депутати на наступній сесії Львівської облради.

Нагадаємо, раніше комісія з питань культури та ЗМІ Львівської облради вже пропонувала збільшити фінансування "Львів-ТБ".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.