Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

останки в’язнів пересильної тюрми №25

city-adm.lviv.ua

Середа, 3 лютого 2016, 17:01

У Львові на Личакові захоронили 511 останків в’язнів пересильної тюрми №25

останки в’язнів пересильної тюрми №25

Сьогодні на Личаківському кладовищі перепоховали 511 останків в’язнів пересильної тюрми №25, що у 1944-1955 рр. функціонувала у Львові.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, 511 останків в’язнів пересильної тюрми №25, яка знаходилася на проспекті Чорновола, 45, захоронили на полі почесних поховань №76 Личаківського кладовища.

Зазначимо, усі останки ексгумували впродовж 2014-2015 років з території будівництва музейного комплексу «Територія Терору» та земельної ділянки в садовому кооперативі «Світоч», а розкриття масових захоронень на замовлення Меморіального музею «Територія Терору» за кошти міського бюджету виконали фахівці КП ЛОР «Доля».

Нагадаємо, влітку 2015 року пошуковці виявили понад 20 людських останків на території будівництва музейного комплексу «Територія Терору».

За словами директора комунального підприємства «Доля» Святослава Шеремети, характер захоронень, зокрема покладені у неправильному напрямку ноги і голови людей, відсутність трун чи бодай дерев’яних скринь, або ж скинуті до однієї труни декілька останків свідчить про те, що це здійснили представники радянських каральних силових структур.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.