Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Антонійчук

Середа, 3 лютого 2016, 17:57

Антонійчука хочуть звільнити з посади директора Львів-ТБ

Ярослав Антонійчук

Більшість депутатських фракцій Львівської облради вважають роботу в. о. ТРК «Львів-ТБ» Ярослава Антонійчука незадовільною та домагаються його звільнення.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів з засідання комісії з питань культури та історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та ЗМІ Львівської облради.

«Серед депутатських фракцій облради, що визнали роботу директора Львів-ТБ Ярослава Антонійчука незадовільною, виступили Народний контроль, Солідарність,  Громадянська позиція, фракція Радикальної партії О. Ляшка, Народного руху», – заявив голова комісії з питань культури та ЗМІ облради Юрій Візняк.

Натомість фракція партії «Свобода» оцінила роботу Антонійчука позитивно, «Самопоміч» та «Батьківщина» ніяк не висловились із цього приводу, а фракція «Укропу» надала нейтральну оцінку директорові «Львів-ТБ». Втім остання переглянула своє рішення.

Головним зауваженням від фракцій до роботи Ярослава Антонійчука було те, що за останній рік у «Львів-ТБ» зменшились доходи від реклами. Натомість Антонійчук пояснив таку ситуацію технічними несправностями.

«З червня 2015 року ми були змушені поміняти технічні параметри каналу. А отримавши нові, нам потрібен час, аби зробити промоцію і опісля вже залучати нових рекламодавців. Також протягом минулого року ми розробляли стратегію збільшення прибутковості каналу, проводили багато зустрічей, домовленостей. Знайшли охочих розміщувати у нас рекламу, робити спільні проекти. Тож зрушення, безперечно, є», – наголосив Ярослав Антонійчук.

Також директор «Львів-ТБ» обурений тим, що депутати акцентують увагу лише на негативних аспектах роботи каналу, ігноруючи його досягнення.

«За словами депутатів, позитиву у моїй роботі немає взагалі ніякого. І я б не сказав, що це є правильним, коли депутатська комісія, яка не є достатньо компетентною, оцінювала роботу всієї телерадіокомпанії. Це, радше, могла б бути якась комісія з телевізійників», – зауважив директор «Львів-ТБ».

Більше того, за його словами, Національна рада з питань радіомовлення і телебачення дає задовільну оцінку «Львів-ТБ», а також стверджує, що всіх програм і ліцензій телерадіокомпанія дотримується.

Втім, якщо депутати на сесії облради приймуть рішення розірвати контракт із Антонійчуком, чоловік оскаржувати рішення не збирається.

«Наразі все у руках депутатів. Як вони вирішать, так і буде», – підсумував Ярослав Антонійчук.

Натомість активіст, що представляв сьогодні на засіданні громадську організацію «Громада та ініціатива», запевнив членів комісії: як тільки депутати ухвалять рішення щодо звільнення Антонійчука, громадськість обов’язково протестуватиме.

Це питання залишалося невирішеним, проте на прохання голови фракції «Укроп» Юрія Сидоровича сьогодні по обіді відбулося повторне засідання комісії з питань культури та ЗМІ облради.

«Юрій Сидорович висловив думку фракції, яка у повному складі визнала роботу Ярослава Антонійчука незадовільною. Він попросив виставити питання на голосування, ми внесли порядок денний. І більшість членів комісії підтримала рішення визнати роботу директора телерадіокомпанії незадовільною», – розповів голова комісії Юрій Візняк.

Тож депутати на сесії Львівської облради, що відбудеться 16 лютого, остаточно вирішуватимуть, чи продовжувати співпрацю з Антонійчуком, чи розривати угоду.

Нагадаємо, для «Львів-ТБ» збираються збільшити фінансування, а також зменшити оренду приміщення телерадіокомпанії до однієї гривні. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.