Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

біженці

bbc.com

Четвер, 4 лютого 2016, 10:56

ЄС зобов'язали Грецію збудувати міграційні центри

біженці

Греція виконає свої зобов‘язання: 5 пунктів прийому мігрантів та два табори для біженців будуть завершені до 15 лютого.

Про це повідомляє Euronews.

Греція взялася добудовувати центри для біженців після того, як Єврокомісія пригрозила призупинити безвізовий режим з Грецією, через нехтування своїми обов‘язками щодо реєстрації мігрантів.

До цього часу будівництво йшло повільно через відсутність коштів та спротив місцевих мешканців.

"Деякі європейці хочуть перетворити країну на концентраційний табір. Але ми не дозволимо. Греція вже заплатила дорого, дуже дорого – під час економічної кризи. Греки співчували і допомагали, скільки могли", – заявив міністр оборони Греції Панос Камменос

Щоправда, навряд чи нові центри та табори якось покращать ситуацію.

За задумом Єврокомісії, якщо біженців розпочнуть швидко реєструвати у міграційних центрах, то людей, які не мають права на притулок, можна буде швидко відправити додому, а хто має право – очікуватиме на квотний розподіл по країнах ЄС у новозбудованих таборах.

Проте квотна система так і не запрацювала – від неї відмовилися країни Східної Європи. Людський потік і надалі рухається в одному напрямку: за січень до Греції морем прибули понад 60 тисяч втікачів, назад до Туреччини відправили близько двохсот мігрантів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.