Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

навчальні заклади

Четвер, 4 лютого 2016, 12:33

Навчання у ПТУ оплачуватиметься з держбюджету

навчальні заклади

Верховна Рада проголосувала за зміни до державного бюджету на 2016 рік, яким повертають державне фінансування професійно-технічних училищ.

Сьогодні, 4 лютого, Верховна Рада України ухвалила закон №3831-2 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти". За цей законопроект проголосували 305 народних депутатів.

Відтак, видатки на професійно-технічну освіту здійснюються з бюджетів міст обласного значення, а оплата освіти здійснюється за рахунок освітньої субвенції.

"У державному бюджеті передбачається субвенція на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах на оплату поточних видатків, перерахування якої з державного бюджету місцевим бюджетам здійснюватиметься двічі на місяць, як це передбачено для освітньої та медичної субвенцій, а особливості розподілу та перерозподілу її обсягів можуть визначатися законом про державний бюджет", – йдеться у законопроекті.

Нагадаємо, раніше держава передала на місця забезпечення фінансування заклади профтехосвіти. Саме тому у бюджеті Львова на 2016 рік на обслуговування 20 ПТУ та 2 позашкільних навчальних закладів було виділено 222,9 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.