Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

населені пункти

Четвер, 4 лютого 2016, 13:16

Села на Львівщині не перейменовуватимуть

населені пункти

Верховна Рада погодила перейменування 165 назв населених пунктів країни: Львівщини серед них немає.

Сьогодні, 4 лютого, Верховна Рада України ухвалила постанову №3854 "Про перейменування окремих населених пунктів та районів". За цей законопроект проголосували 330 народних депутатів.

Відтак, було вирішено перейменувати окремі населені пункти та райони у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Київській, Луганській, Миколаївській, Одеській Полтавській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Черкаській областях.

Загалом перейменують 165 назв, з них: 1 – район; 4 – міста; 160 – сіл та селищ.

Зазначимо, населені пункти Львівської області Максимівка Старосамбірського району та Андріївка Буського району ще у серпні 2015 року також обіцяли перейменувати.

Нагадаємо, 9 квітня Верховна рада заборонила використання комуністичної символіки. Депутати підтримали закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

У зв'язку з цим суд офіційно заборонив діяльність Комуністичної партії України та було демонтовано 139 пам'ятників діячам комуністичного тоталітарного режиму та 40 пам'ятників Леніну.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.