Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Центр зайнятості

Четвер, 4 лютого 2016, 18:14

ВРУ змінила документацію щодо отримання статусу біженця

Центр зайнятості

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила внесення змін до закону про біженців.

Про це йдеться у постанові Верховної Ради  № 3155 «Про внесення змін до Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту» щодо вдосконалення процедури документування осіб».

Згідно з нею, продовжено термін прийняття рішення стосовно надання особі статусу «біженець», а також визначено конкретний час, за який центральний орган виконавчої влади має виправити помилки у документації, якщо такі виявлено.

«У разі виявлення помилок або неточностей у відомостях про особу, внесених до рішення про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту, протягом місяця з дня отримання особової справи біженця або особи, яка потребує додаткового захисту з письмовим висновком, приймає рішення про їх виправлення та здійснює обмін документів, виданих на підставі такого рішення», – йдеться у постанові.

Нагадаємо, станом на 16 листопада 2015 року, Мінсоцполітики в Україні зареєструвала понад 1,5 млн переселенців із Криму та Донбасу.

А на Львівщині зареєстровано понад 11 тисяч переселенців, серед яких понад дві тисячі досі шукають роботу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.