Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ПТУ

Четвер, 4 лютого 2016, 17:31

ПТУ отримають субвенцію у 500 млн грн

ПТУ

Уряд схвалив виділення дотації в 500 млн грн місцевим бюджетам для фінансування ПТУ.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Сьогодні, 4 лютого, уряд ухвалив постанову про виділення з державного бюджету дотації у 500 млн грн обласним бюджетам для фінансування професійно-технічних навчальних закладів.

Згідно з цим рішенням, обласні бюджети розподілятимуть отримані кошти між містами обласного значення. Це дасть змогу допомогти місцевим бюджетам, які не в змозі забезпечити власне фінансування закладів професійно-технічної освіти та належне функціонування ПТУ.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада скасувала передачу фінансування ПТУ виключно з місцевих бюджетів. Відтепер заклади профтехосвіти фінансуватимуться за рахунок коштів обласного бюджету та бюджету обласних центрів, а також за рахунок освітніх субвенцій із державного бюджету.

Зазначимо, раніше держава передала на місця забезпечення фінансування заклади профтехосвіти. Саме тому у бюджеті Львова на 2016 рік на обслуговування 20 ПТУ та 2 позашкільних навчальних закладів було виділено 222,9 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.