Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

П'ятниця, 5 лютого 2016, 16:31

Порошенко підписав закон про новий військово-адміністративний поділ України

Петро Порошенко

Згідно з нового військово-адміністративного поділу, територія України поділяється на чотири військово-сухопутні зони та окремий військово-сухопутний район.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Президент Петро Порошенко підписав указ про новий військово-адміністративний поділ території України, яким увів у дію відповідне рішення РНБО від 27 січня 2016 року.

Відтак, території держави розмежовується на нові військово-адміністративні райони в інтересах забезпечення оборони України: сухопутна територія країни поділяється на чотири військово-сухопутні зони та окремий військово-сухопутний район, які є районом відповідальності оперативних командувань «Північ», «Південь», «Захід» і «Схід» ЗСУ.

Щодо повітряного простору України, то він поділяється на три військово-повітряні зони та один окремий військово-повітряний район, які є районом відповідальності повітряних командувань «Захід», «Південь» та «Центр».

А ось морський простір країни, з урахуванням морських вод навколо Кримського півострову та окремого району Донецької області, поділяється на «Чорноморську» та «Азовську» військово-морські зони і входить у сферу відповідальності командування військово-морських сил ЗСУ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.