Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Прокуратура Львівської області

П'ятниця, 5 лютого 2016, 17:32

Ситуацію з анексією Криму розслідуватиме спеціальне управління у Генпрокуратурі

Прокуратура Львівської області

Генпрокуратура створила управління, якеє розслідуватиме злочини проти людяності під час анексії Росією Криму та на Донбасі.

Про цеповідомляє Інтерфакс-Україна.

Як зазначив сьогодні, 5 лютого, на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, у Генпрокуратурі створено управління з розслідування злочинів проти міжнародного правопорядку і людяності.

"У Генеральній прокуратурі України створено управління з розслідування злочинів проти міжнародного правопорядку і людяності. У цьому управлінні розслідується одне єдине провадження, в якому вивчаються події, починаючи з 24 лютого 2014 року, до укладення перших Мінських угод про перемир'я у вересні 2015 року", – заявив Анатолій Матіос.

За його словами, у зв'язку з проведеним Генпрокуратурою розслідуванням обставин анексії Криму Росією, слідчі допитали низку осіб, які в той період часу були членами РНБО, уряду та впливали на прийняття рішень щодо Криму та Донбасу.

Наразі українські суди прийняли рішення про розсекречення усіх матеріалів, які будуть представлені на наступному засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.