Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

райони Львівщини

П'ятниця, 5 лютого 2016, 18:33

На Львівщині склали рейтинг районів за 2015 рік

райони Львівщини

У рейтингу міст лідирують Львів та Моршин, а у рейтингу районів – Пустомитівський, Стрийський та Кам’янко-Бузький.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами в.о. директора департаменту економічної політики Львівської ОДА Валентини Москаленко, під час рейтингової оцінки враховувалися такі показники як економічна ефективність, обсяги інвестиції та будівництва, а також кількість зданого в експлуатацію житла.

Окрім цього, враховували такий показник як зайнятість населення, їх прибутки та борги зі зарплати. Також серед критеріїв оцінки – обсяги та динаміка ключових податків та частка протермінованих звернень на лінію 112.

"Всі показники рейтингу ми розбили на тематичні групи. Майже всі показники є парними: з одного боку відображають  номінальні обсяги, з іншого – динаміку. Це дає шанс районам, які не мають великої виробничої або іншої ресурсної бази компенсувати маленькі обсяги динамічним зростанням", – зазначила Валентина Москаленко.

Відтак, Пустомитівський, Стрийський та Кам’янко-Бузький райони були найкращими за цими показниками, а найгірші результати продемонстрували у минулому році Дрогобицький, Старосамбірський та Самбірський райони.

Щдо міст, то тут лідирують Моршин та Львів, на останньому місці знаходяться Червоноград та Дрогобич.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.