Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кордон

dt.ua

Понеділок, 8 лютого 2016, 10:40

Македонія будує нову стіну проти біженців

кордон

На кордоні з Грецією Македонія розпочала зводити додатковий паркан, щоб  стримати біженців.

Про це повідомляє Euronews.

Зазначимо, новий паркан простягнеться на майже сорок кілометрів уздовж зведеної раніше загорожі і всього за п‘ять метрів від неї.

Крім нових заходів для посилення безпеки кордонів македонський уряд запровадив і нові правила, згідно з якими всі біженці, які прибувають до країни, повинні пройти півгодинну співбесіду, щоб довести своє громадянство.

Македонія пропускає мігрантів лише за обмеженими квотами, направляючи їх автобусами і нічними поїздами на північ до Сербії на шляху до Західної Європи.

Ситуація ускладнилася через страйки грецьких фермерів і македонських таксистів, які виступають зі своїми протестами по обидва боки кордону. Внаслідок цього на кордоні накопичилися тисячі мігрантів.

Зазначимо, ЄС планує направити додаткові підкріплення прикордонникам на македонсько-грецькому кордоні. Водночас Австрія і країни так званого балканського маршруту – Македонія, Сербія, Хорватія і Словенія домовилися про обмін інформацією і нові процедури проходження біженців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.