Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Понеділок, 8 лютого 2016, 12:48

Порошенко планує самостійно визначати строки призову в армію

Петро Порошенко

Петро Порошенко пропонує Верховній Раді дозволити йому визначати строки призову  громадян на військову службу.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Відтак, у Верховній Раді був зареєстрований внесений президентом законопроект №4020 "Про внесення зміни до статті 15 закону "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо призову громадян України на строкову військову службу".

Згідно з ним, строки проведення призову громадян України на строкову військову службу визначаються указом президента.

"Проект Закону розроблено з метою закріплення на законодавчому рівні можливості оперативно приймати рішення щодо комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань особовим складом у разі суттєвих змін у воєнно-політичній обстановці держави", – йдеться в законопроекті.

Зазначимо, наразі строки проведення призову українців на строкову військову службу на наступний рік визначаються указом, який публікується в ЗМІ не пізніше, ніж як за місяць до закінчення поточного року.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Генштаб офіційно оголосив, що планує провести сьому хвилю мобілізації на початку 2016 року, хоча у ще у вересні міністр оборони України Степан Полторак зазначив, що зараз немає необхідності у черговій хвилі мобілізації.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.