Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

незаконні земельні ділянки

npu.gov.ua

Понеділок, 8 лютого 2016, 16:10

На Львівщині посадовці незаконно передали у приватну власність 6 га землі

незаконні земельні ділянки

Землевпорядник та голова місцевої ради незаконно передали у приватну власність 27 земельних ділянок площею 6 гектарів.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції України.

Як встановили правоохоронці, голова та землевпорядник однієї із сільських рад Львівщини підписали акти встановлення і узгодження меж 27 земельних ділянок на прилеглій до міжнародної траси Львів – Краковець території із недостовірними даними.

Зокрема, у документах було вказано, що ділянки розміщені у межах населених пунктів, що підпорядковуються сільській раді.

Втім, оперативники згодом з’ясували, що всі земельні ділянки розташовані за їхніми межами, а також належали до сільськогосподарських земель запасу.

Відтак, згідно з земельним законодавством, виділені землі не могли відводитись для будівництва, обслуговування житлових будинків та господарських споруд.

Таким чином, підробивши документи, чиновники передали 6 га землі у приватну власність, чим завдали збитків державі у розмірі 3,6 млн грн.

Наразі правоохоронці оголосили чиновникам підозру у скоєнні кримінального правопорушення, а також наклали арешт на земельні ділянки.

Зловмисникам загрожує покаранням у вигляді позбавлення волі від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.