Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЛАЗ

avto-polis.kiev.ua

Понеділок, 8 лютого 2016, 18:22

ЛАЗ не отримає відшкодування за 77 тролейбусів

ЛАЗ

КП "Київпастранс" не розрахується з Львівським автобусним заводом за невикуплені 77 тролейбусів до Євро-2012.

Про це повідомляє Комунальне підприємство "Київпастранс" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Відтак, 2 лютого цього року Київський апеляційний господарський суд відмовив Львівському автобусному заводі у відшкодуванні КП "Київпастранс" 472,4 млн грн збитку. Йшлося про не викуплені "Київпастрансом" 77 тролейбусів у рамках укладеного у грудні 2010 року договору.

"Зазначеною апеляційною скаргою ТОВ "Львівські автобусні заводи" намагався безпідставно збагатитися за рахунок КП "Київпастранс", при цьому не мав жодних правових підстав для стягнення зазначених коштів", – йдеться у повідомленні КП "Київпастранс".

Зокрема, апеляційну скаргу відхилили через те, що ЛАЗ не зміг надати доказів виробництва цих тролейбусів.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, згідно з матеріалами судових розглядів між ЛАЗом і "Київпастрансом", у квітні 2015 року Київський суд зобов'язав замовника виконати умови договору на закупівлю тролейбусів. Адже коли у 2011 році "Київпастранс" звернувся з позовом про розірвання договору на закупівлю тролейбусів у зв'язку з відсутністю на його рахунках бюджетних коштів, проте  кошти у піддприємства були: у матеріалах справи містилося рішення Київської міськради від 14 липня 2011 року, згідно з яким було дозволено залучити кредит у розмірі 350 млн грн для закупівлі 77 тролейбусів. А у грудні того ж року з Ощадбанком було укладено відповідний кредитний договір.

Нагадаємо, у листопаді 2010 року КП "Київпастранс" оголосило, що до кінця 2011 закупить у ЛАЗу 77 тролейбусів до Євро-2012 за 346,5 млн грн.

У вересні на сайті ВРУ було оприлюднено проект закону про націоналізацію Львівського автобусного заводу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.