Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

учасники АТО

Вівторок, 9 лютого 2016, 13:20

Понад 108 тисяч бійців АТО отримали статус учасника бойових дій

учасники АТО

Станом на 9 лютого статус учасника бойових дій вже отримали 108 тис 465 військовослужбовців Збройних сил України.

Про це повідомляє УНІАН.

Як зазначила сьогодні під час брифінгу речник Міністерства оборони Вікторія Кушнір, військовослужбовцям ЗСУ, які беруть участь АТО, продовжують надавати статус учасника бойових дій та виплачувати грошові винагороди.

«Лише за минулий тиждень комісії Міністерства оборони та Збройних сил України з розгляду питань призначення громадянам статусу учасника бойових дій надали цей статус 411 військовослужбовцям та працівникам Збройних сил України, які брали участь в АТО», – наголосила Вікторія Кушнір.

За її словами, сьогодні понад 23,5 тис військових виплачено винагороди на загальну суму, яка перевищує 106 млн грн.

Зокрема, 51 боєць отримав майже 780 тис грн за знищену військову техніку противника, 1 тис 368 бійців – близько 4 млн 300 тис грн за виконання бойових завдань у складі підрозділів та понад 22 тис бійців – 101 млн грн за безпосередню участь у бойових діях.

Ще понад 5 млн 700 тис грн буде виплачено 1,5 тис бійцям за участь у бойових діях АТО найближчим часом.

Нагадаємо, у січні уряд визначив порядок підтвердження статусу осіб, які беруть участь в АТО, для застосування пільги з оподаткування військовим збором.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.