Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Перевізники

Вівторок, 9 лютого 2016, 13:44

Перевізники зобов’язані надалі безкоштовно возити пільговиків, – Щир

Перевізники

Львівські перевізники не мають права відмовляти у безкоштовному проїзді пільговим категоріям громадян, адже це суперечить умовам договору з міськрадою.

Про це сьогодні розповів начальник управління транспорту та зв’язку Львівської міськради Віктор Щир.

«Жодних змін у законодавстві України стосовно безкоштовного перевезення пільгових категорій громадян у громадському транспорті не відбулося», – зазначив Віктор Щир.

Відтак, відмова перевізників чи окремих водіїв у безоплатному перевезенні пільговиків є незаконною.

За словами Віктора Щира, перевізників на такі дії підбурила громадська організація «Асоціація перевізників Львівщини», що звернулася до них із заявою, аби з 8 лютого відмовити деяким категоріям пільговиків у безкоштовному перевезенні.

«Але це не є якийсь законодавчий акт, не рішення Кабміну чи міської, обласної рад про обмеження у перевезенні пільговиків. Це звернення громадської організації – абсолютно незаконна дія, яка не несе жодної юридичної цінності», – наголосив Віктор Щир.

Як він зазначив, за сьогодні і за вчора до управління транспорту міста надійшло декілька скарг громадян, у яких вони зазначили, що їм було відмовлено у безоплатному перевезенні в громадському транспорті. Також значно побільшало дзвінків від львів’ян, які хотіли дізнатися, чи справді відмінено пільгове перевезення для пенсіонерів.

Тож якщо львів’янину у громадському транспорті відмовили у пільговому перевезенні, варто скаржитись на перевізника чи то самого водія у департамент транспорту міськради.

«Ми писатимемо претензію на перевізника, зокрема, зазначатимемо, що він не виконує умови угоди, яку підписував на перевезення громадян до 2016 року. Далі передаватимемо її конкурсній комісії, що визначатиме цьогорічного переможця-перевізника у тендері», – підкреслив Віктор Щир.

Нагадаємо, 1 лютого перевізники Львівщини вирішили до 1 квітня в межах області возити безкоштовно лише учасників АТО та членів сімей загиблих бійців. 

А у Верховній Раді нещодавно затвердили законопроект, згідно з яким Львівщина отримає 87 мільйонів гривень на компенсацію перевезення пільговиків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.