Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Яворівський національний парк

facebook-сторінка "Яворівський парк"

Вівторок, 9 лютого 2016, 18:45

Яворівський національний парк похвалило Міністерство екології

Яворівський національний парк

Міністерство екології та природних ресурсів визнало Яворівський національний природний парк найкращим в Україні за підсумками 2015 року.

Про це сьогодні на засіданні комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації повідомив Директор департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Руслан Гречаник.

Про досягнення керівництва парку йшлося третього лютого на нараді з керівниками департаментів екології та природних ресурсів обласних державних адміністрацій проведеної за участі керівників установ природно-заповідного фонду Міністерства екології та природних ресурсів України.

Цю інформацію у коментарі "Варіантам" підтвердив директор НПП "Яворівський" Михайло Біляк:
"На нараді про це велась мова і позитивну оцінку фактично ми одні отримали. За оцінкою директора департаменту заповідної справи Мінекології Ігоря Іваненка по багатьох показниках наш парк – в числі кращих, це відзначив також начальник відділу науки і природно-заповідних територій Міністерства екології Григорій Парчук." 

За словами Михайла Біляка на нараді йшлося про різні критерії:

"Мається на увазі питання нашої співпраці з органами влади та громадськими організаціями, природоохронна діяльність (збереження й відтворення білогоічного різноманіття). Що ж до рекреаційно-туристичної діяльності то в нас по Україні один з найвищих показників залучення коштів на одного працівника серед національних природних парків. Також на нараді рекомендували вивчати наш досвід у залученні місцевого населення до культурно-масових заходів."

Нагадаємо, що в 2014 році у Яворівському районі планували спорудити притулок для бурих ведмедів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.