Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

dt.ua

Середа, 10 лютого 2016, 10:54

Банк "Кредит" оголосили банкрутом через непрозору структуру власності

Нацбанк

Нацбанк відніс до категорії неплатоспроможних через непрозорість структури власності ПАТ КБ "ТК Кредит".

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Відтак, 9 лютого, Нацбанк прийняв рішення про віднесення ПАТ КБ "ТК Кредит" до категорії неплатоспроможних. Банк вивели з ринку через непрозорість структури власності.

Як наголосили у Нацбанку, з 2014 року банк ігнорував вимоги Національного банку та не подавав документів щодо структури власності.

Зазначимо, кошти 98,9% вкладників будуть відшкодовані Фондом гарантування вкладів фізичних осіб у повному обсязі. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів в обсязі близько 0,6 млн. грн.

Нагадаємо, до кінця 2015 року всі українські банки мали надати Національному банку інформацію на підтвердження прозорості структури власності. Банки, які не нададуть інформацію, будуть виведені з ринку.

Нагадаємо, станом на 9 жовтня 2015 року невідомими залишаються власники 48 українських банків. Серед них: "Львів", "Кредит Дніпро", "Авант-банк".

Раніше Нацбанк ліквідував ПАТ "Банк Велес"ПАТ "Інтеграл-банк"АКБ "Капітал"ПАТ "Унікомбанк"ПАТ "Укркомунбанк"ПАТ "Укргазпромбанк"ПАТ "Східно-промисловий комерційний банк"ПАТ "Український професійний банк" та ПАТ "Банк Національний кредит", ПАТ "Радикал-банк" та ПАТ АБ "Столичний", ПАТ "КБ "Надра"ПАТ "Енергобанк"банк "Стандарт"ПАТ "Омега-банк"ПАТ Банк "Контракт". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.