Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

фрукти

korysniporady.com.ua

Середа, 10 лютого 2016, 14:15

На Львівщині у січні на 18,5% зросли ціни на фрукти

фрукти

У січні, порівняно з груднем минулого року, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились на 2,8%.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Загалом індекс споживчих цін становив в Україні 100,9%, а у Львівській області – 101,2%. А споживчі ціни, порівняно з січнем 2015 року, підвищились на 42,6% у області та на 40,3%  – в Україні.

Зокрема, найбільше, на 18,5% та 9,9%, подорожчали фрукти та овочі. На 4,9–2,4% зросли ціни на м’ясо птиці, яйця, масло вершкове, молоко, кисломолочну продукцію, спреди, сало; на 2,2–0,6% – на свинину, ковбасні вироби та субпродукти, рибу живу та морожену, морепродукти, олію оливкову та соняшникову.

Водночас на 6,5–0,4% подешевшали консерви рибні в олії, оселедці, філе мороженої риби, кава, чай, рис, крупи гречані, пшоно, сухофрукти.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби знизилися на 0,4%, що пов’язано із здешевінням тютюнових виробів на 1,3%. У той же час на 0,6% зросли ціни на алкогольні напої.

Нагадаємо, у грудні минулого року найбільше, на 12,2%, подорожчали яйця, а індекс споживчих цін становив в Україні та у Львівській області – 100,7%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.