Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

http://www.avtura.com.ua

Понеділок, 16 липня 2012, 17:19

Відомий український письменник запропонував оригінальні назви для українських політичних партій

Відомий український письменник Андрій Бондар у своєму блозі на Facebook запропонував різні варіанти евфемізмів для українських політичних партій. Зокрема, для НУНС він запропонував назву «мертві бджоли», для БЮТ - «інфарктники» або «валідол», для Партії регіонів – «феодали».

 

«Пам'ятаєте, як у західному світі для різних політичних груп вигадують різні евфемізми? Наприклад, "торі" (консерватори) у Британії, "віслюки" (демократи), "слони" (республіканці) у США, - написав у своєму блозі письменник. - А як бути з нашим політикумом? Напрошується: НУНС і його рудименти - "мертві бджоли"; БЮТ - "інфарктники" або "валідол"; регіони - "феодали" або "иліта"; УДАР Кличка - "боксери"; партія Наталі Королевської - "роялісти"; ВО "Свобода" - "ліберасти"».

Андрій Бондар – поет, перекладач, есеїст. Дописувач багатьох українських паперових ЗМІ. Колумніст «Газети по-українськи» і Zaxid.net. Автор збірок віршів «Весіння єресь» (1998), «Істина і мед» (2001), «Примітивні форми власності» (2004). Автор перекладів з польської мови: Вітольд Ґомбрович, «Фердидурке» (2002); Марек Лавринович, «Погода для всіх» (2005); Міхал Вітковський, «Хтивня» (2006); Павел Смоленський, «Похорон різуна» (2006), Богдан Задура, «Поет розмовляє з народом» (2007) та ін.


Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.