Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ціни на товари

Четвер, 11 лютого 2016, 10:33

У січні на Львівщині на 5% впали ціни на одяг

ціни на товари

У січні, порівняно з груднем минулого року, ціни на побутову техніку та її обслуговування підвищились на 3,5% та 13%, проте подешевшали одяг та взуття.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Загалом індекс споживчих цін становив в Україні 100,9%, а у Львівській області – 101,2%. А споживчі ціни, порівняно з січнем 2015 року, підвищились на 42,6% у області та на 40,3%  – в Україні.

Зокрема, на 1,8% підвищились ціни на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла. Побутова техніка подорожчала на 3,5%, товари для підтримки чистоти – на 2,2%, посуд – на 1,3%. Вартість послуг ремонту побутової техніки зросла на 13%.

Одяг і взуття стали дешевшими на 5%: одяг – на 5,2%, взуття – на 4,7%.

Зростання цін у житлово-комунальній сфері на 1,4% відбулося за рахунок подорожчання твердого палива (на 16,7%) та підвищення тарифів на водопостачання (на 6,1%) і водовідведення (на 4,7%).

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 1,4%, при цьому фармацевтична продукція подорожчала на 1,6%, амбулаторні послуги – на 1,3%.

Зниження цін у сфері транспорту у цілому на 0,3% зумовлено подешевшанням палива та мастил на 1,2%. Найбільше подешевшав газ скраплений для автомобілів (на 13,6%) та дизельне пальне (на 4,8%). Водночас, на 7,8% зросла вартість перельоту у літаках, на 5,6% – послуг таксі

Вартість послуг ресторанів та готелів зросла у середньому на 2,3%, у тому числі: харчування поза домом – на 2,3%, послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням, – на 3%.

Нагадаємо, у січні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились на 2,8%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.