Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Четвер, 11 лютого 2016, 11:28

Депутати виділили кошти для проведення чемпіонату світу з шахів у Львові

Львівська міськрада

Львівські депутати прийняли програму шахового фіналу: у місті відбудеться матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок 2016 року.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів з сесії Львівської міськради.

Сьогодні, 11 лютого, на сесії Львівської міськради депутати затвердили програму з організації та проведення матчу за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок 2016 року у Львові. Це рішення підтримали 52 львівських обранців, а доповідав заступник міського голови з розвитку Андрій Москаленко.

Відтак, у березні у місті проведуть матчу за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок, а також організують різноманітні заходи, спрямовані на залучення дітей і молоді до участі у змаганнях з шахів.

Зокрема, програму прийняли для підтримки чемпіонки світу з шахів серед жінок Марії Музичук, претендентки на звання чемпіонки світу з шахів серед жінок Хоу Іфань та учасників культурно-спортивних і мистецьких заходів, приурочених до проведення у Львові чемпіонату світу з шахів серед жінок 2016 року.

Щодо фінансування програми, то воно буде здійснюватися за рахунок коштів Міжнародної федерації шахів, державного бюджету України, обласного бюджету Львівської області та міського бюджету Львова.

Як раніше зазначав начальник управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міськради Володимир Шнайдер, на організацію турніру потрібно близько 6,5 млн грн, а з них 496 тис грн лише на підготовку Марії Музичук. Ще 2,1 млн грн – видатки для спеціально створеної Дирекції з підготовки матчу, а за 200 тис грн мають придбати шаховий інвентар для дітей.

Сплата внесків Міжнародній шаховій федерації, що передбачено угодою чемпіонату світу з шахів, становить 3,6 млн грн.

Нагадаємо, в квітні минулого року Марія Музичук стала чемпіонкою світу з шахів, перемігши в Сочі росіянку. Також визначено дату матчу за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок між Марією Музичук та претенденткою на титул китаянкою Хоу Іфань – він відбудеться 1 березня у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.